
JADŁOSPIS DEKADOWY od 10 do 21 LISTOPADA 2025 r.
|
Lp. |
Dzień |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
1. |
Poniedziałek 10.11.2025 |
· Płatki owsiane gotowane na mleku · chleb4 żytni i biały, masło2, parówki z szynki z sosem pomidorowym · herbata · banany |
-zupa: barszcz biały z kiełbasą5,2 i chlebem4 zabielany z majerankiem -II danie: makaron4 z serem w polewie jogurtowo2-brzoskwiniowej - sok jabłkowy |
-wafle ryżowe naturalne -kakao2 -jabłko |
|
2. |
Wtorek 11.11.2025 |
11 LISTOPADA ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI |
||
|
4. |
Środa 12.11.2025 |
· Ryż gotowany na mleku · chleb4 żytni i biały, masło2, szynka drobiowa, ser żółty2, ogórek · herbata owocowa · śliwka |
zupa: kalafiowa2,5 zabielana z chlebem4 · II danie: gulasz drobiowo-warzywny z kaszą bulgur · Surówka: sałata z sosem Vinegred · kompot owocowy |
kanapka: bułka4 wrocławska, masło2, serek śmietankowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką · woda z cytryną |
|
4. |
Czwartek 13.11.2025 |
· płatki wielozbożowe z mlekiem2 · chleb4 razowy i z ziarnami , masło , przysmak szynkowy · papryka · herbata z cytryną |
zupa: podlaska 5 z mięsem mielonym · II danie: babka ziemniaczana z sosem jogurtowym · kompot owocowy · jabłko |
· kawa inka z mlekiem2 · ciasteczka owsiane z żurawiną · kisiel cytrynowy · banan |
|
5. |
Piątek 14.11.2025 |
· kasza jaglana gotowana na mleku · kanapka: chleb4 razowy i biały, masło2 jajecznica1 z rzodkiewką i szczypiorkiem · herbata owocowa |
zupa: Zupa pomidorowa5 z makaronem i chlebem · II danie: ryba6 po grecku z ziemniakami · kompot · banan |
· jogurt naturalny · chałka kwiatek · jabłko |
* ALERGENY: 1-JAJKA, 2-MLEKO, 3-GORCZYCA, 4-GLUTEN, 5-SELER, 6-RYBA
*zastrzegamy prawo do modyfikacji jadłospisu
JADŁOSPIS DEKADOWY od 10 do 21 LISTOPADA 2025 r.
|
Lp. |
Dzień |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
6. |
Poniedziałek 17.11.2025 |
· płatki owsiane gotowane na mleku2 · chleb4 razowy i biały, masło2, jajko w sosie jogurtowo-majonezowym ogórek · herbata owocowa |
· zupa: z czerwonej soczewicy5,2 · II danie: makaron4 z mięsem, warzywami i serem żółtym · kompot wieloowocowy · śliwka |
· bułka4 z masłem · szynka Nasza · ogórek · kawa2 inka z mlekiem |
|
7. |
Wtorek 18.11.2025 |
· ryż gotowany na mleku · kanapka: chleb4 żytni i biały masło2, polędwica Sopocka, pomidor · herbata owocowa |
· zupa: z dyni z kluseczkami i chlebem · II danie: kotlet mielony1,4 z ziemniakami · Surówka: buraczki czerwone · kompot wieloowocowy |
· wafle ryżowe naturalne · jogurt2 naturalny · banany |
|
8. |
Środa 19.11.2025 |
· makaron gotowany na mleku · kanapka: chleb4 razowy i z ziarnami, masło2, pasta rybna6 · herbata z cytryną · papryka |
· zupa: krupnik , chleb4 · II danie: bitki z indyka w sosie warzywnym z kaszą jęczmienną · surówka: kapusta biała z jabłkiem i marchewką · kompot owocowy |
· kanapka :bułka grahamka, · kiełbasa Krakowska parzona · ogórek · kakao z mlekiem |
|
9. |
Czwartek 20.11.2025 |
· kasza jaglana gotowana mleku · kanapka: chleb4 żytni i biały, masło2, sałata, schab pieczony, ogórek ,pomidor · herbata owocowa |
· zupa: zupa5,2 pomidorowa z ryżem i chlebem · II danie: kotlet schabowy drobiowy z ziemniakami · surówka: wielowarzywna z sosem winegret · kompot wieloowocowym |
· serek naturalny2 · wafle kukurydziane · jabłko |
|
10. |
Piątek 21.11.2025 |
· płatki wielozbożowe z mlekiem2 · kanapka: bułka4 kajzerka, masło2, pasta jajeczna1 ze szczypiorkiem i rzodkiewką · herbata owocowa · arbuz |
· zupa: rosół5 drobiowy z makaronem · II danie: paluszki rybne6 z ziemniakami · surówka: marchewka duszona z groszkiem · kompot owocowy |
· jogurt naturalny · jabłko |
* ALERGENY: 1-JAJKA, 2-MLEKO, 3-GORCZYCA, 4-GLUTEN, 5-SELER, 6-RYBA
*zastrzegamy prawo do modyfikacji jadłospisu